o/31. HALLOWEEN PREPARATIONS

svarta linser & svart peruk

Käraste ni! Mitt förra inlägg var lite bus och godis. Jag drog ett bus eftersom jag ville se vilka som läser min blogg, sanningen är att bilden på mig och Robin togs till ett filmprojekt vi pysslat med i skolan. Uppgiften var att vi skulle efterlikna en filmscen eller skapa en egen film. Nog om det trots att jag har väldigt lätt att släppa loss drömmarna över Atlanten - Emporia! Idag körde jag och en polare till Hyllies stolthet för att checka läget och ta oss en mumsbit/skratta kapp. Det var knappast ont om folk och att det är ett mäktigt bygge kan vi knappast sticka under mattan med. MEN, Nova kommer alltid att stå varmt om hjärtat + att de har ett Ben&Jerry café. Hem kom jag, och i påsarna låg det linser och annan rekvisita inför en kommande Halloweenfest som lär att gå raka vägen till historien! Något annat som står mig varmt om hjärtat är en brasa och varmt oboy såhär på kvällsekvisten ♥

29. UNIVERSAL STUDIOS KONTRAKT

Stillbild från vår långfilm Streetlights of Brooklyn med mig och Robin P i huvudrollerna
 
Bilden ovan är printad från vår färdigproducerade film Streetlights of Brooklyn som handlar om syskonparet Jaden och Charly. Det ända i världen som skiljer dem åt är att de inte har samma föräldrar. Men de är syskon, det står nämligen i stjärnorna. Jaden är som många tonårsbrudar naiv och motstridig, vilket Booklyns mörka gator inte alltid tillåter. Hemma hos Jaden ligger en skillsmässa tung som ett mörkt moln av oro så för att överleva smyger hon ut vid midnatt för att måla ''graffiti''. Där kan hon fly ångesten och måla upp den trygga värld hon längtar efter. Det är hennes absolut mest bevarade hemlighet så för att hålla sig osedd klär hon sig i nattsvarta kläder och rånarluva, men så stöter hon på Charly.
Stjärnorna bevittnade att detta var början på en djup, men farlig vänskap.
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
Direkt när vi blev klara med klipp och editing skickade vi trailern till de största filmbolagen mest för att det var en rolig grej, OCH GISSA VAD? Universal i USA hörde av sig tidigare idag för att få köpa in sig i filmen och visa den på biografer runt om i New York. Om några veckor ska vi åka över för att möta vår kontaktperson osv. Gick in i väggen, i taket och benen vek sig på samma gång. This can't be happening.

o/26. BEAUTIFUL MIND

photo/editing Josefin Hey
 
HÖSTLOV, drop dead direkt när jag trillade innanför dörren tidigare idag. This is exactly what fridays are made for, skräpmat och schlagertv med familjen. Eller ja, åtminstone den delen som fortfarande inte flytt landet. Dock samlar vi ihop flocken i december när vi åker till Filippinerna för att bara njuta av att vara Hey 5 igen och fira juletid. (Min storebror ska jobba på vårt snickeri där under ett års tid, och jag kan säga att jag har sovit i hans säng ever since. Och nu kom jag på att jag har hans kalsonger på mig också.) Snacka om att jag ska baka lussekatter och bygga sandgubbar så det står gosiga till. Bilden ovan tog jag för ett par månader sedan när jag sist satt på 10 000 meters höjd. Brasa, glass och fia med knuff. Det måste vara med knuff. 

DAY30 / ROACCUTAN

 
Melissa Horn, Lars Winnerbeck och jag ovan har blivit riktiga bundisar på sistone, antar att det är höstens kyla som får mig så sugen på att hitta värme i fina texter. Det jag tänkte skriva i detta inlägget var mest att idag har det gått 30 dagar sedan jag startade min Roaccutankur, vilket betyder att det är endast två månader kvar! De flesta människor jag stött på har reagerat över att jag vågade ge mig på kuren över huvudtaget med tanke på de starka biverkningarna - men det ända jag verkligen har märkt av är mina törra läppar som försvarets hudsalva tar hand om så fint. Bilden ovan har den fina iphonekvallen och kan ju inte ge ett rättvist resultat av hur det ser ut änså länge - men jag är så himla fashinerad över min fina hy. Åh! Det känns så skönt att inte behöva maskera hela ansiktet med smink varje dag utan jag kan istället låta den andas och läka i lugn och ro nu när det lugnat sig. På tal om smink - jag fick några frågor angående smink så jag tänkte pyssla ihop ett inlägg om det inom kort. Sweet dreams ♣

264 REASONS

Californian autumn, 2011
 
Vänner, jag är drop damn serious över hur fin hösten kan vara. Och inte vara. Idag drog jag och fotoklassen in till Malmö för att samla inspiration inför vårt nästa projekt på Moderna Museét. Vårt kommande tema är surrealism vilket ska bli både spännande och men framför allt lärorikt att pyssla med. Efter några knaisga timmar på museét satt världens (universums, verkligen) saftigaste och största morotskaka precis där den skulle. Ah, att hänga med klassen över en seriös protion mysfika är något som hösten fixar väldans bra. Och jag tänkte ge er 264 andra saker att krydda höstmyset med - genom ett endast klick. PS. Igår skev jag om den gripande serien ''Torka Aldrig Tårar Utan Handskar'' och glömde att hänvisa er till svtplay som visar avsnitten live! PS2. Ha en barnsligt fin kväll mina små morotskakor ♥

24. TINDRAR SOM EN STJÄRNA FÖR ATT BARA VARA

bild.
 
Åh, luften har verkligen gått ur mig. Jag har gråtit, känt hopp, lycka och bara fått sån lust att älska. Det började igår när jag hade samhällslektion på eftermiddagen, det var ganska grått och disigt men ändå, en rätt fin eftermiddag. Min lärare klickade igång två avsnitt av Jonas Gardells serie Torka Aldrig Tårar Utan Handskar som baserar sig på hans böcker. Historian som hände, kriget i freden, i Stockholm. Två timmar av smärta i hjärtat, det vred sakta och sedan ännu långsammare tillbaka - jag blev så betagen att hela min eftermiddag gick åt för att tänka. Så ikväll tittade jag på sista delen som avslutar alling så vackert, kom ihåg att vackert kan vara både fint och hemskt. Och även båda två på samma gång. Kanske är det så att detta är sättet att få inspiration, en konstig form, men alla tankar får mig att bara vilja leva lycklig, obegränsat. Efter att ha följt huvudpersonerna genom barndom, förälskelse, dödsångest, liv och lust - så vill jag bara värna om det fina liv jag själv besitter. Sen åter igen dethär med hopp, hopp för mänskligheten och hopp för att vi är påväg mot en ljus framtid som vi redan  indirekt korsat mållinjen för. Homosexualitet som förr ansågs som smutsigt, sjukligt, farligt och framför allt fel - är i själva verket kärlek.
Inte ''bara'' kärlek, för kärlek är det allra, allra vackraste som två människor kan ha. 

22. OKTOBERORD I MYSGUDENS NAMN

model Kajsa Cederberg
photo Josefin Hey
 
Tjo brie med digestive och vindruvor till kära ni, hoppas att måndagskvällen bjuder på några ordentliga timmars mys. Indeed need, jag är en person som behöver mina timmars gos. Efter en fedefin sovmorgon, ett par snabba timmar i skolan, ett skönt pass på Body Pumpen med gumpen (Mia) och muffinsbakning (bananmuffins med toblerone) har jag trillat ner i koma. Nej men jag har väl snarare intagit en speciell ställning för att få ut så mycket mys som möjligt, effektivisera, liksom. Djupt begravd under täcket med några tända ljus i fönstret, musik givetvis och en skål Satsumas. I dessa dagar hissar jag flaggan för denna clementinliknande frukten... konsistensen är som att äta juice, helt underbar liten oktobersak. Love.

GEROMAR INTERIOR // BOUTIQUE

AUTUMN NEWS!
Visit our interior boutique Geromar in Höör
 
I fredags hängde jag hos mor och far några timmar i deras inredningsbutik, jag jobbade på att varva fotografering och mazarinätande. Passade på att uppdatera deras fb-page lite men främst hjälpte jag dem med att fika upp alla smarriga kakor. Galet fint med ett personalrum efter skolan faktiskt. Ralala, jag ska lägga ner kallpratet och berätta dagens feta lärdom. Igår hade jag och mina sixy ladies dragit ihop en planeringskväll med massa övrig ätbar mys, lyckat som vanligt åkte vi hem närmare midnatt och när jag steg innanför dörren här hemma hittar jag inte min telefon någonstans. (Du vet känslan när man VET, vetvetvet att den inte är i huset.) Så nu 24 timmar senare kommer min granne in med en liten stackars dränkt iPhone som legat på deras uppfart i dunder och brak, åska och monsoon. Gött att den funkar PERFEKT. Men lärdomen - jag visste att den skulle komma fram så det kändes nästan skönt att vara av med den lite. Sheers på sovmorgon imorgon! In and out g' night 

s/12 PUT A FIST IN THE AIR

Ligger vaken mitt i natten och längtar med hela kroppen, och knoppen drömmer. Drömmer mig tillbaka till Mallis stekheta gator och vilda-jävla-nätter under stjärnfall. Jag lever fortfarande med den resan i blodet + att tänk så mycket fint som denna skutan har föröver. Sanningen är att jag ligger vaken med Lovis kloss intill och är så gälet rädd i mitt eget hem. Mor och far ränner i Malmö ikväll, lillasyrran har hittat hem till en polare och min storebror är i Filippinerna - så kvar blir jag och partydjuret Lovis.
Vi kliar varandras magar och berättar hemlisar. Sweet dreams 

DANISH DESIGN // G&C COLLECTION

För ett par sedan överraskade mamma mig med denna lilla asken ovan och kommer från danska inredningsföretaget G&C. Den står fint på min fönsterkarm och bara är sådär sockersöt hela tiden.
Breaking Dawn, 07:50. Påväg in till tåget åker jag alltid förbi en lite speciell bit av Ringsjön, den är nämligen helt olik dag för dag. Idag var nog den dagigaste av alla dagar! Lyckades klicka ihop ett ordentligt gäng häftiga bilder.
Ah, ursiken en liten fredagsmorgon i oktober
 
Av med kläderna, dyk under täcket, klicka igång låten och andas ut. Andas in. Och sedan ut, djupt. Det är min fredagsritual, eller kanske snarare manöver. Från stress och måsten, this friday is made for healing. Och massa chilledill med en stor seriös ostbricka till, snacka om att jag har ätit som det vore min livs sista kväll. IDag har det varit fredagsmys på riktigt, och imorgon är det en ordentlig jäkla sovmorgon som gäller. De två senaste bilderna klickade jag fram imorse påväg till skolan. Min lärare frågade ifall hon fick använda den första som bakgrundsbild (rätt-fett-nöjd). Nu är det några timmars allvarligt mys som ligger föröver och KRAM på er mina hjärtegull. En riktigt hård och varm en. 

o/11. MARKETING CONCEPT // I NEED YOU!

/tumlbr
 
WHATS AP CALENDAR: Vi vill erbjuda unga tjejer något ut över det vanliga, en härlig insipirationsapp så nära som i handen. Idag finns det många olika sociala medier som kräver att vi presterar i vår personlighet, att bilderna vi laddar upp på instagram passar och förstärker vårt personliga varumärke. Men ytterligare en ''prestations-app'' är inte vad världen behöver – men en app i kalenderformat som påminner eller tipsar tjejer om något fint varje dag är precis vad som skulle måla vardagsleenden. Vi valde att spetsa in oss på målgruppen tjejer eftersom alla medlemmar vi vår grupp är just tjejer plus att vi vet hur det värmer lite extra en kall höstdag när man hittar en ny låt, får ett härligt film-tips, en uppiggande komplimang, blir tipsad om ett riktigt dunderrecept på amerikanska pancakes eller bara ett julklappstips. Eller varför inte ett simpelt hemmaspa-recept på en ätbar ansiktsmask. Som tjej idag handlar det mycket om ordet I, Idealet – men för att flytta fokuset därifrån ska vår app få tjejer att stanna upp ett litet ögonblick varje dag och njuta av att inspirationen kommer till dem/er.


SO LADIES, LISTEN UP! För att vi ska kunna maxa vår inspirationsapp så mycket som möjligt hade jag varit överlycklig om ni skulle kunna svara på fyra små frågor här. Och självklart vill jag att ni ska få möjligheten att påverka appens innehåll, för ni är bra ni. Stor gosig torsdagskram till er!


STUDY ABROAD MEETING

/SBCC, Santa Barabara City Collage
 
Ahhh, korv och festis vad jag är pirrig just nu. Vaknade för cirkus tre timmar sedan och startade direkt igång världens frukostprojekt för att bara bekräfta att idag är det är speciell dag. Början på resten av mitt liv. (Det är det iofs varje dag - men idag är det DAGEN.) Klockan 09 ska jag infinna mig i Malmö på Study Abroad för ett möte ang. utlandsstudier efter studenten. Nu ser jag att klockan springer här nere i hörnet och jag vill bara hinna önska er en alldeles kalasfin onsdag! PUSS 

A SCAR MEANS, I SURVIVED

16 åriga jag på Alcatraz för exakt ett år sedan! / San Fransisco
 
Idag är en bra dag, en lugn och skön liten dag. Så gosig att jag har legat under täcket precis varje minut av den bortsett från de gångerna jag knatat upp och gjort tilltugg så att jag orkar fortsätta med att göra, ingenting. Hela dagen. Om en liten halvtimme ska jag dock samla energi för att cykla till stan för att träffa Miisen och köra ett Body Balance pass följt av CXWORKS. Efter det ska jag raka vägen him till stugan och fortsätta med det jag är bäst på.

TVÅ STEG FRÅN PARADISE

efter / after                                                                                                      före / before
 
Jag tror att paradise är stället vi är på nu. Något jag brukar göra för att lugna ner mig är att bädda sängen, slänga mig på sängen och sedan bara ligga i sängen och pyssla med bilder i Photoshop. (I vanliga fall redigerar jag inte mina bilder speciellt mycket mer än kontraster och lite annat smått). Eftersom jag har accepterat min dåliga hy är jag på något sätt stolt över den, för hur mycket man än redigerar och retucherar så finns det ingen som kan ändra leendet som gömmer sig bakom originalbilden. Man kan vrida och vända en bild med magiska fingrar, vilket är lite av det som har förstört oss. Det är inte många människor på varken weheartit eller tumblr som har problem med acne, men vi redigerar också för att skapa något ''fint''. Det är nästan som konst att kunna förvandla en bild. MEN, det är inte det första vi tänker. För när vi sitter timmar långa och ''samlar inspiration'' präglas vi undermedvetet av pure perfection. OCH DÅ ÄR DET VÄL INTE KONSTIGT ATT VI KÄNNER OSS OTILLRÄCKLIGA IBLAND? Men du, kom ihåg att det inte finns någon redigering i världen som kan ändra på ett riktigt leende ♥ lördagar är för övrigt himlans fina

AUTMN pt2.

photo/edit Josefin Hey
model Kajsa Cederberg

Tjingelig mina fredagsmysare, tänkte mest dela med mig av en vacker bild på Kajjan som jag pysslade ihop i 50minuters väntan på tåget på Malmö C. Nu drar jag, mina fötter och några shoppingpåsar hem till gosiga hem. Musik i öronen etc, ni är bra ni. En stor hård kram till eder ♥

AUTUMN 12 / KAJSA CEDERBERG

foto/editing Josefin Hey
modell Kajsa Cederberg
 
Haha vilken härlig bild jag lämnde er med, lämnade er i sticket för att leva fina dagar i oktober. Jag har lyssnat igenom allt som heter dansk musik, speciellt härliga Seebachs I mina ojne och Valentine med en höstig Kina Grannis. Äh vad tusan, klicka in på min lilla samling av favoritlåtar, kryp under täcket och rulla upp rullgardinen för att se regnet göra vad det är bäst på. Igår hade kanelbullen sin alldeles egna dag vilket gjorde att hela Lund doftade nygräddad kanel vilket i sin tur sedan resulterade i många leende på gatorna. Det händer så himlans mycket i mitt liv nu, jag har träffat en människa som skulle kunna vara min tvillingsyster och som kompletterar mina meningar. Hon är guld. Bilderna ovan klickade jag ihop under en plåtning igår som jag arrangerade i sammarbete med min Mallis-tjej Kajsa och en vacker miljö i utkanten av stan. det blev väldans fint och framhäver ett leende i världsklass och hösten när den är som finast. Nu ska jag fika med några godingar och sedan hålla helg! PUSS-

RSS 2.0