FEBRUARI -



Kära februari, du suger på sätt och vis. Du är kall, långt ifrån knoppar och ljumma sommarkvällar. Men jag har vänt och vridit på dig lite och skrapat ihop 8 härliga BOOSTERS som ska hjälpa mina underbara läsare lite på traven, dust yourself off!


1. SOPPOR
Värm både insidan, händerna och humöret genom att äta gott! Februari är definitivt soppornas månad. Genom att slänga ihop en mumsig grönsakssoppa med dina favvis-ingredienser mättar du både magen och samvetet. Tidigare ikväll satt jag insvept av mitt täcke och skedade i mig Mammas rotfruktssoppa som stått och puttrat på spisen några timmar, med knäcke och några skivor ost vid sidan om. Mumsfillibabsing, några mumsiga recept hittar du här!

2. GLÄDJE
Små och stora saker. Planera in ett restaurangbesök med några härliga vänner och dra sedan hem till någon för filmmaraton - eller spola upp ett varmt bad, tänd ljus, sätt på en härlig musiklista, massera in hårinpackning och andas. Glöm för allt i världen inte att andas iiiin, och ut. Eller varför inte bara prova att el lite? Det är nämligen vetenskapligt bevisat att genom att le lurar vi hjärnan och mår automatiskt lite bättre. Det känns urfånigt när jag ställer mig i spegeln efter en lång dag och krystar fram ett leende, och jag garanterar att ni alla sitter och ler just nu ;)

3. TA DET LUGNT & ANDAS
Att skynda långsamt låter egentligen hur tokigt som helst, men att ta det lugnt ger ett bättre resultat på allt vi åstakommer samt att vi mår faktiskt mycket bättre psykiskt. Strunta i betygspressen och fokusera på att vad roligt det ska bli att faktiskt lära sig någonting, det är ju därför vi går i skolan inte sant? Tänk på din studieteknik och utnyttja lektionstid, för ärligt, hur roligt är det egentligen att sitta uppe hela natten timmarna innan en deadline? Been there. PLugga med måtta - arbeta hellre effektivt en stund och när du är färdig är du... färdig? Låter väl inte helt fel?

4. SOVA
Snälla, tror tjejen att vi är födda i farstun? Detta kan verka hur logiskt det tänkas vill - men vi blir mycket piggare och gladare när vi är utvilade. Fiffigt va? Allt som krävs för att orka är att, ta det lugnt? Minst 8 timmar behöver jag för att känna mig pigg en hel dag och det är självfallet personligt hur många timmar vi behöver. Sover vi bättre = har vi roligare, koncentrerar oss lättare och de slipper mörka charmiga ringarna under ögonen. Dessutom älskar jag att kurra ner mig bland täcken och kuddar och söka nosavärme, speciellt i februarikyla! 

5. HÅLL ORDNING!
Jag vill inte låta som er mamma men... plocka upp era skitiga trosor från golvet! Att komma hem kära hem efter en lång krävande dag i skolan eller på annat håll är det inte speciellt upp-piggande att välkomnas av att trilla rakt in på rummet på ansiktet före. Dammsuga i hörnen, vik in kläderna fint i garderoben, bädda rent och fräsht i bingen, torka av nattduksbordet och på hyllorna. Avsluta med att öppna fönstret, spraya lite parfym och sedan göra magplask på din nybäddade säng!

6. BECAUSE YOU'RE WORTH IT
Kvalitétstid med ingen annan än oss själva får vi inte glömma bort! Under denna rubriken får ni fylla i precis vad ni vill - men bara på ett villkor - det är ni som ska vilja det, och ni ska gilla det. Förstått? Själv älskar jag att blogga, krypa ner i ett varmt bad, unna mig en smält manhattan-bakelse tillsammans med en fin vän eller titta på en gosig film.

7. BAD DAYS
Det talas om ''bad hair days'', jo om skaparen visste vad det kan finnas för dagar. Speciellt i februari. Ibland har jag mornar när jag ser mig själv i spegeln och tänker ''Kom och hjälp mig o' dö, någon?'' MEN! Jag fick en gång ett råd av en söt liten gumma, ett råd som hon själv alltid använde och som lyder ''Känner jag inte mig snygg eller pigg, ler jag lite extra härligt och går lite extra snabbt.'' Och att inte ta utseendet på alldeles för stort allvar, att vara fräsch och nyduschad räcker långa vägar! Du är otroligt vacker dessutom, det vet du va?

8. TRÄNA DIG GLAD
''Haha, hahaha... nu skojar hon väl ändå? Skulle det vara roligt att mata 40 minuter på löpbandet tre gånger i veckan? Ute är det för kallt!'' Jag hamnar också i perioder när det blir extra lätt att hitta på ursäkter att stanna hemma från träningen, men det gäller att hitta rätt. Träning är oerhört personligt - vissa tycker om att simma, en del föredrar att stå på crosstrainern en timme och andra går på pass. Visst är det lyxigt på sommaren att kunna vara ute och cykla och springa.... men på vintern kan du dansa Sh'bam inomhus! En träningsform som jag själv blir grymt taggad på att utöva, på med tightsen och BRING MY FIRE BURNING ATTITUDE!

Jag önskar er ett fortsatt boostat februari och att ni får ett fortsatt spaceat sportlov föröver!


today snapshop//utsikt från morgonsäng

Kommentarer
Postat av: Sabina Decireé

superbra tips! :)

2012-02-22 @ 00:33:24
URL: http://sabinadeciree.se
Postat av: Hey

Tack så mycket Sabina! Vad gullig du är :) kram!

2012-02-22 @ 10:48:45
URL: http://josefinhey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0