ANNA JÄVLA HERTZMAN


//bildkälla

Kryper ner under täcket efter dag tre på praktiken. Jag är så fantastiskt trött att jag inte vet om jag ska kämpa mig upp och sätta på en överraskningsfilm (håller för ögonen och tar den jag pekar på, tihi). Jag orkar inte ens ta beslutet, så jag bloggar istället givetvis! Jag har länge vetat att min handledare är en tjej med liv och rörelse, men jag kunde aldrig ana att det skulle komma att bli såhär roligt! De tre kommande veckorna kommer jag alltså följa med en cool qvinna som heter Caroline under hennes uppdrag, plåtningar och annat smått och gott. Att vara fotograf handlar om så extremt mycket annat än att bara plåta, hade det varit enkelt kunde vem som helst knäppa lite bilder. Under dessa tre dagarna har vi hunnit med en hel del roliga grejor, friläggning av bilder som ska publiceras i en inredningstidning, studioplåtning och annat smått och gott. Dessutom är hon om inte en större gottegris så vi fann varandra direkt liksom.

Working nine to five är nada komprada jämfört med mitt dags-schema som började klockan 10 och slutade halv 8. Thailand-inspirerad lunch innan eftermiddagsfikan klockan 3, åh hatten av för nygräddade kanelbullar. Klockan 6 drog vi till Malmö för att plåta några goda vänner till Caroline under deras spelning på Malmö centralstation. Anna Hertzman klingade inte riktigt när vi skakade hand, men när jag klickade igång min spotify-lista för en stund sedan spelades Finns det nån annan nu, och hon är en supermysig tjej i verkligheten. Hennes röst är så skånskt sårbar men stark....

DRÖMMER OM PRIPS BLÅ REKLAMER


Hahaha, Pappa var orolig för att han skulle köpa fel dipp... så han köpte allihop

Firre med pappas himmelska potatismos (Obs! för att få mosen så krämig och god som möjligt får du för allt i världen inte glömma att vispa den med lite varm mjölk)


Lördagen den 25e februari har varit fabulös. Eller, fabolous som det heter på engelska. Det engelska språket talas av invånarna i Nordarmerika, USA, i Los Angeles dit jag och min familj ska... Dot dot dot. Vädret börjar arta sig genom att släppa fram plusgraderna och låta blå himmel ge plats åt vårsolen. Jag är så himla sugen på vår, så jag låtsas lite i förväg. Somsagt, lördag. Den nästsista lediga dagen på mitt livs nästsista sportlov spenderade jag inledningsvis med american breakfast och pyjamashäng fram tills 12. Packade sportväskan och lät gymmet ta hand om mig några timmar tills det att jag tagit mig genom 40 minuters löpning och styrketräning. Allvaligt talat, godis smakar grymt mycket bättre efter ordentlig workout! Haha, juuus kidding... godis är alltid godis

BITE THE BULLET



//två snabba

Låt aldrig kulan sänka dig, fånga och skjut tillbaka
Du? du är så mycket starkare än vad du tror. Jag tror på mig
Stanna ibland, stanna upp så att kroppen är stilla. Klättra ur digsjälv och se noga runtomkring dig, hur ser det ut? Hur har du det? Det är aldrig fel att sätta finger på livet ibland även fast det är molnigt i skallen. Alla har vi dagar, veckor eller månader när det känns suddigt och märkligt. Glöm aldrig att gå din egen väg utan att trampa ner någon, det är en vägledning som leder till mänsklig Starquality. Att skita ner för någon annan kommer antingen att komma krypa längst ryggraden när du ska sova, spöka i samvetet eller helt enkelt kastas tillbaka av moder karma. Glöm inte att älska, jag tror att det är den saken vi människor gör bäst i att göra. Älska mycket

FEBRUARI -



Kära februari, du suger på sätt och vis. Du är kall, långt ifrån knoppar och ljumma sommarkvällar. Men jag har vänt och vridit på dig lite och skrapat ihop 8 härliga BOOSTERS som ska hjälpa mina underbara läsare lite på traven, dust yourself off!


1. SOPPOR
Värm både insidan, händerna och humöret genom att äta gott! Februari är definitivt soppornas månad. Genom att slänga ihop en mumsig grönsakssoppa med dina favvis-ingredienser mättar du både magen och samvetet. Tidigare ikväll satt jag insvept av mitt täcke och skedade i mig Mammas rotfruktssoppa som stått och puttrat på spisen några timmar, med knäcke och några skivor ost vid sidan om. Mumsfillibabsing, några mumsiga recept hittar du här!

2. GLÄDJE
Små och stora saker. Planera in ett restaurangbesök med några härliga vänner och dra sedan hem till någon för filmmaraton - eller spola upp ett varmt bad, tänd ljus, sätt på en härlig musiklista, massera in hårinpackning och andas. Glöm för allt i världen inte att andas iiiin, och ut. Eller varför inte bara prova att el lite? Det är nämligen vetenskapligt bevisat att genom att le lurar vi hjärnan och mår automatiskt lite bättre. Det känns urfånigt när jag ställer mig i spegeln efter en lång dag och krystar fram ett leende, och jag garanterar att ni alla sitter och ler just nu ;)

3. TA DET LUGNT & ANDAS
Att skynda långsamt låter egentligen hur tokigt som helst, men att ta det lugnt ger ett bättre resultat på allt vi åstakommer samt att vi mår faktiskt mycket bättre psykiskt. Strunta i betygspressen och fokusera på att vad roligt det ska bli att faktiskt lära sig någonting, det är ju därför vi går i skolan inte sant? Tänk på din studieteknik och utnyttja lektionstid, för ärligt, hur roligt är det egentligen att sitta uppe hela natten timmarna innan en deadline? Been there. PLugga med måtta - arbeta hellre effektivt en stund och när du är färdig är du... färdig? Låter väl inte helt fel?

4. SOVA
Snälla, tror tjejen att vi är födda i farstun? Detta kan verka hur logiskt det tänkas vill - men vi blir mycket piggare och gladare när vi är utvilade. Fiffigt va? Allt som krävs för att orka är att, ta det lugnt? Minst 8 timmar behöver jag för att känna mig pigg en hel dag och det är självfallet personligt hur många timmar vi behöver. Sover vi bättre = har vi roligare, koncentrerar oss lättare och de slipper mörka charmiga ringarna under ögonen. Dessutom älskar jag att kurra ner mig bland täcken och kuddar och söka nosavärme, speciellt i februarikyla! 

5. HÅLL ORDNING!
Jag vill inte låta som er mamma men... plocka upp era skitiga trosor från golvet! Att komma hem kära hem efter en lång krävande dag i skolan eller på annat håll är det inte speciellt upp-piggande att välkomnas av att trilla rakt in på rummet på ansiktet före. Dammsuga i hörnen, vik in kläderna fint i garderoben, bädda rent och fräsht i bingen, torka av nattduksbordet och på hyllorna. Avsluta med att öppna fönstret, spraya lite parfym och sedan göra magplask på din nybäddade säng!

6. BECAUSE YOU'RE WORTH IT
Kvalitétstid med ingen annan än oss själva får vi inte glömma bort! Under denna rubriken får ni fylla i precis vad ni vill - men bara på ett villkor - det är ni som ska vilja det, och ni ska gilla det. Förstått? Själv älskar jag att blogga, krypa ner i ett varmt bad, unna mig en smält manhattan-bakelse tillsammans med en fin vän eller titta på en gosig film.

7. BAD DAYS
Det talas om ''bad hair days'', jo om skaparen visste vad det kan finnas för dagar. Speciellt i februari. Ibland har jag mornar när jag ser mig själv i spegeln och tänker ''Kom och hjälp mig o' dö, någon?'' MEN! Jag fick en gång ett råd av en söt liten gumma, ett råd som hon själv alltid använde och som lyder ''Känner jag inte mig snygg eller pigg, ler jag lite extra härligt och går lite extra snabbt.'' Och att inte ta utseendet på alldeles för stort allvar, att vara fräsch och nyduschad räcker långa vägar! Du är otroligt vacker dessutom, det vet du va?

8. TRÄNA DIG GLAD
''Haha, hahaha... nu skojar hon väl ändå? Skulle det vara roligt att mata 40 minuter på löpbandet tre gånger i veckan? Ute är det för kallt!'' Jag hamnar också i perioder när det blir extra lätt att hitta på ursäkter att stanna hemma från träningen, men det gäller att hitta rätt. Träning är oerhört personligt - vissa tycker om att simma, en del föredrar att stå på crosstrainern en timme och andra går på pass. Visst är det lyxigt på sommaren att kunna vara ute och cykla och springa.... men på vintern kan du dansa Sh'bam inomhus! En träningsform som jag själv blir grymt taggad på att utöva, på med tightsen och BRING MY FIRE BURNING ATTITUDE!

Jag önskar er ett fortsatt boostat februari och att ni får ett fortsatt spaceat sportlov föröver!


today snapshop//utsikt från morgonsäng

ORD SOM SMAKAR GOTT


S:t Jacobs i Lund bjuder på stans finaste semlor!

När jag känner mig som allra finast

I torsdags firade jag alltså lovets början tillsammans med en hollänsk snäcka på mitt favvis-fik

I torsdagskväll bäddade jag fint i sängen och klickade igång ingen annan än Love Actually


Vaknade, gosade, softade, chillade, bakade semlisar, tittade på regnet inifrån, kramades hårt, fnittrade, lagade vår alldeles första middag med hjälp av den farliga ugnen tillsammans och somnade i varandras armar. Detta inlägget skulle egentligen kommit upp i lördags men det bidde inte så eftersom jag har haft så mycket mysigt för mig de senaste dagarna. Jag har hängt hemma hos min prins hela helgen där vi har haft huset helt för oss själva eftersom hans päron har varit smarta nog och flugit till värmen ett tag. Vi har lagat massa god mat, lirat Star Wars (Playstation) för hela slanten och haft det mange fint. Han är så himla fin. Åh.

___________________________________________________________________________

VÅR FÖRSTA SOMMAR
Havet, sandänglar, blundade hårt, ljuden, pirr-i-pirr, stjärnorna som såg ner på oss, ligga under sommarstjärnor. Musiken, texterna, rytmen som slog. Slog i takt med mitt hjärta, takt med våra fotspår längst gränsen mellan hav och sand. I takt med våra bruna, bara ben. Texterna du viskade, som utlöste gåshud på mitt hjärta. Myggbett som svider, vin och cider direkt ur karaff. Skratt och ögonkontakt. Smekte varandras ansikte med ansikte och lyssnade på lugnet och tystanden ibland. Oövervinnerliga, upp över molnen, svävande, känsliga, 17åringar. Vi lovade oss att alltid vara varandras bästa vän, kom och håll om mig. Inte från avstånd

Ibland skriver jag ner tankar innan jag ska sova, sånt som gör mig sådär ååh:ig. Ord som känns och som smakar gott, här kommer ett kvällsexemplar ovan från förra veckan. Härlig måndagskväll barn!

SÄNGHÄNG // 01.54


dagens fina

Godkväll mina gosingar, lugnet är här. Eller det har i ärlighetens namn inte länmnat mig sedan jag sa det igårkväll, hatten av för studiedag! Men jag befinner mig inte längre hemmavid, tåget tog mig 30 minuter sydost mot charmiga Hjärup. Till min charmiga, gosiga, härliga prins. Vi korkade precis upp en Ben&Jerry, nu ska vi göra vad vi är bäst på. ÄTA UPP DEN, åh thank God it's Friday!

NEWKID




Läser förra höstens inredningstidningar och dricker varm choklad i omgångar. Eftermiddagssolen är stark från molnfri himmel och i ledighetens ära ligger jag nerkrupen framför Oprah Winfrey show i mina absolut gosigaste kläder. Mjuka tights med marina hjärtan i olika storlekar och stickat från Forever21. Jag har hunnit med frukosthäng framför TVn, långdusch, lyssna på gamla godingar av goda Elvis Presley som drar fram minnen från sommaren i Memphis. Drömmer tillbaka, längtar, har jag bestämt mig för. //dagens ros till kanelgrädde toppat på varm choklad. Ha det fihihint!


VIDEO UPDATE // direkt från bingen


//youtube video from my chanel

Halli hallå i stugan! Just nu ligger torsdagslugnet över mitt hem vilket betyder att hela familjen krupit ner under täckena. Idag var sista dagen jag var i skolan på en hel månad, en veckas sportlov följt av tre veckors praktik föröver. Jag skulle inte vilja påstå att mitt så kallade ''sportlov'' kommer att vara fyllt med tidiga joggingmornar eller sena gympass.... detta lovet ligger snarare lägligt som ett gör-absolut-bara-gosiga-saker tillsammans med världens-finaste-människor, efter sex veckors slit i skolan. Nu ska jag passa på att bara ''chilla könet'' stenhårt den kommande veckan för att sedan ge järnet på praktiken/hos en fotograf i Malmö. Love Actually och en snabbdusch sedan är jag finito för denna veckan, vill ni ha mer av denna filuren kan ni klicka igång videon ovan. Ha en fortsatt gosig torsdagskväll, tjenixen!

3HOURS2VALENTINE

Festade till det med turkisk yoghurt + blåbär, valnötter och honung framför Halv 8 Hos Mig
Söta rara underbara Sara i vintersolen
Pluggade inför religionsprovet imorgon. DEAR GOD HELP ME SOME


DEAR DIARY
Måndagen den 13-02-2012

Jag, mor och lillfisen har precis dukar klart inför Alla hjärtans-dags middagen imorgon, rosa rött och allt inbetween. Brasan gör sig perfekt där den sprakar i hörnet och Lovisen ligger i fotöljen bredvid och flyter även hon perfekt in i inredningen. Det känns som att klockan alltid tickar på lite snabbare nu på kvällsekvisten, det gäller att vara effektiv. Titta på tv snabbt, borsta bizzarna i räserfart och inte fastna framför instagram. Jag är svag för Instagram åhåhåhow. Sleep tight honey bees!

MONDAYMORNING // feeling lovely



//mornin

Tar det lilla lugna hemma idag för att förbereda mig inför lovet nästa vecka, annars lär det ju bli för fint för att vara sant när det väl är här. Och för att råplugga klart svenskauppsatsen om Romantiken som ska vara färdigputsad på torsdag. Dricker chokladmjölk i farmors gamla favvis-kopp, visste ni att jag har rötter i Mumindalen? Finlandssvenska var hon synnerligen, älskade blått och hade ett varmt leende. Imorgon har jag matteprov efter det att jag har skrivit religionsprov.... ni förstår vart jag försöker komma va? Studieteknik: Fin musik, mjuka täcken och oboy givetvis! Xx

ATT VARA LYCKLIG ÄR INTE ROCKETSCIENCE - del 2


//Jag saknar dig min sockertopp, varje dag

Igår berättade jag att vi hade ett tvillingpar hos oss på middag, väldans fina killar. De är nära vänner till familjen och handlar mycket möbler av mina föräldrar till deras hus som de håller på att renovera. De är snälla, omtänksamma, glada, mjuka och trygga. De är så mycket för varandra, delar meningar och skratt. Men, Jan har cancer. Cancer i halsen, lungorna och i magen. Hans hår är tunnt och glest, ögonen ser trötta ut. Men jag kunde inte under hela kvällen släppa hur fashinerad jag var över hans livsglädje. Han kommer att klara det hur fint som helst, det bara vet jag, men mina ögon blev tårfyllda när han berättade om de långa sömnlösa nätterna av stress, oro och ångest. 38 årar, för många tårar. Deras sällskap är avslappnat och öppet, ingenting behövde förskönas. Jan och hans bror tycker om att prata med oss om allt, det som för oss samman bortsett från att min familj är dunderskön är att för cirkus ett år sedan behndlades min då 18-åriga storebror Alexander för cancer. Det värsta som finns, som inte ens finns på kartan, hände. I höstas blev han friskförklarad och pappa överraskade oss med ett sms som sa att vi skulle ta ledigt två veckor från skolan. De två bästa veckorna i Kalifornien, någonsin. Värt att fira liksom.

Jan, Alexander, mormor, tre bästa vänner till mina föräldrar, alla änglar - varför drabbas de bästa? Jag är så lycklig för allt som inte går att ta på, lyckan att leva. Kunna ge folk kärlek, berätta för dem hur fantastiska de är. Det är inte rocketscience, det är lycka ♥

Om det var någon som tog illa upp över min rubrik igår var det såhär jag menade. Det är okej att må dåligt ibland, vi är ju inte övernaturliga. Men riktig lycka är kärlek och går oftast inte att ta på. Jag saknar dig min sockertopp, varje dag

ATT VARA LYCKLIG ÄR INTE ROCKETSCIENCE







//helg nummer sex

Årets sjätte helg ligger varmt om hjärtat, ikväll somnar jag förmodligen direkt när jag låter ögonlocken bestämma + med ett leende på läpparna. Ikväll är jag ordentligt pösig. Men på ett härligt sätt liksom, tröttheten efter att ha haft en alldeles alldeles nästan för fin helg. Givetvis hoppas jag att ni har haft tre gosiga dagar tillsammans med piluttafina aktiviteter som långa sovmornar och annat som är guld värt. Helgerna = ovärdeliga.

Inatt trillade jag in genom ytterdörren runt 3 tiden, grymt grymtigt födelsedagsfirande av min fruga Rebecca, hennes mamma och hennes broder Viktor. Hatten av för god mat, ölspel, gosiga människor och dansband. Idag hittade jag till gymmet//träna in bakis. Det kändes som att någon hade letat reda på luftgeväret och punkterat mina lår och hälsenor. Men 40 minuter på bandet, ÄNDÅ! Bet ihop och sprang kvicksand, belönades med en dunderkväll #tasty #delicious #lovely #food #madebydad. Vi fick besök av ett tvillingpar tidigare ikväll, två urmysiga killar i trettioårsåldern som bor tillsammans. Nu sluter jag ögonen och låter John Mayer vagga mig till sömns. Puss mina lymlar, sweet dreams ♥

ONMYWAYHOME

[min frizon]

Hej mina kära, lördagslugnet rullar på fint hos er anar jag? Sova så länge som möjligt för att vi kan, äta en stor frallfrulle med varm oboy toppat med grädde för att det är så fantastiskt smaskigt och ta ett långt, varmt bad eftersom vi förtjänar det. Just i detta skede sitter jag på en ersättningsbuss hem till mitt Höör eftersom det är vägarvete på tågspåret, här är det iaf varmt och gott för gumpen till skillnad från när jag satt och väntade på bussbraket i en halvtimme. Men det gör ingenting, i väntan får man se mer av världen. Och tappa känseln i fingrar, näsa och hjärna. MEN bortsett från dä så är jag himla nöjd med min starwars/tacos/massagottis-fredag och ligganäraminprins-lördag, hem styr mina fötter, hem till detdär varma badet jag drömmer om. Synes och höres lördagsfisare, njuuuut


FÖRFATTARE SARA HEY


[lillfisen och jag]

idag har jag bara lekt jag och min lilasyster sara som ni mins sara hey e so himla bra på matte 5+5 e 10 sara kan svåra tal okso 8+2 e10 hon e söt ok snel ok omtegsam sara kan man leka med när man e lesen när man e lesen sejer sara och fiffi hon får kompisen att skrata so muntrar sara upp kompisen sara e so snel hon reker altid upp handen när man ska prata i skolan min storasyster fiffi e okso snel och omtegsam sara och fiffi retas aldrig om nån kommer och börjar reta sara och fiffi so sejer dom till sluta för man e en fegis om man e dum om man e snel so e man tuff so so ska man betesej för de e viktigt att man e snel kropen mår bra av att man e snel. en dag råkade jag svara fel på 6+6+6+6 va e de hmmmm jag vet inte men de eju svårt tal eler hur ja de va allt jag skrev hejdå go natt hejdå ses i morgon kompisar som läser deta . ♥


Text av världens underbaraste och uppblåsbaraste Sara, 7 årar

WEDNESDAY I'M IN LOVE//SLEEPYHEAD


[Björnbärsbanantjohejs gröt + flytande honung, valnötter o mjölk]

Godkväll mina själar, jag hoppas allt är prima ballerina med er där bakom skärmen. Kvällen är god, fin och gosig här i mitt efterlängtade crib men ACK vad sömnig jag är efter engelskaprov och annat smeck. En rykande dusch senare tinade mina tossingar och pyjamasen gjorde sitt. Jag älskar att fisa rundor i mitt mjuka långa randiga varma nattlinne från Polarn O. Pyret. Gröt gröt gröt bara gröt gröt gröt, till frulle lurre och midde. Jag kommer att sluta som Bubba i Forrest Gump kanske om jag inte varierar mig. (Men hallåw, jag ändrar faktiskt smak rätt ofta hehee). ÅHoj vad länge sen det var jag såg den gamle godingen btw. Stekt gröt, friterad gröt, pizzagröt, gröt med glass, marängschviss-gröt, grötsoppa ETC. Nu kryper jag under täcket, snurrar på elementet och låter Norah Jones sköta resten. PUSS

TESTING //iPhone update

[knitted fr Forever 21, le me smiling]

Godkväll mina sköna hönor, jag ligger i bingen nu efter massa familjehäng och kvalitéts tid framför brasan. Med varm oboy och årets första semla dessutom, something was born in my mouth for a while. Klockan är mycket och John Blund ligger otåligt bredvid mig och pekar på klockan, han vill säkerligen också hem och krypa ner.... Tänk att han ska nanna all människor i världen, vilken hjälte! Sweet dreams


BODY CHAIN JEWERLY //ginatricot



ginatricot bodyjewerly, 179 SEK

Gold, chains bodyart worth dying for. Nähähä riktigt så långt skulle jag inte gå, men jag måste medge att jag är som fastkedjad vid tanken av att pimpa min solbränna med denna i Magaluf i sommar. Över den perfekta, enkla svarta bikinin jag fortfarande drömmer om eller en svart långklänning by night. Sleep tight ♥

MONDAYMORNING +


[todays]

Brrrr! Jisses kisses vad kallt och busigt vädret har varit idag - weatherupdate 21.02: -16* med glimrande ringlande snöflingor. Varje gång jag var tvungen att lämna värmen inomhus idag, inlindad av mina egna armar för att springa till nästa dörr, möttes jag av solen. Jag älskar solen, allt som är ljust. Idag har jag inte gått i sandaler av plast, men jag såg inte ett moln så långt ögat kunde nå. Fantastiska tisdag, WOHOHOW vad det kändes som att jag satt på samma plats, nyvaken imorse för tio minuter sedan. Nu ska jag prova läckra glasögon bågar som jag klickade hem från internet för provning, ÅH mina fina läsare... Kan ni inte pröjsa en laserbehandling till maj? Ha det gott ♥

#FILMTIPS #JUBILEUM #HELGFINT


Hemma hos mig

Brunchade i våfflornas ära imorse tillsammans med en favvistjej
Banan + äppelgröt med kanel och valnöttisar
[fint från mina senaste två]

Godkväll mina käringar! Jag hoppas att allt är sådär barnsligt uppochner fram och tillbaka gosigt med er ikväll, är det inte helt glimrande att det är söndag. Isigt utanför och varmt från brasan ohja vad gulligt jag har det. WAOW dessutom, jag har träffat rekordmånga sköna människor denna helgen efter att i fredags ha gått malmös gator långa tillsammans med min man. Isiga pussar, mumsigt på restaurang Mando, myckett popcorn (En Gång I Phuket, SE DEN!!) i våra guldstolar på biograf Royal - så firade vi vårt åtta-månaders-jumibleum. ÅH OH AH vad jag diggellidiggar dig. I lördags samlade jag ihop mitt kraffs och gjorde mig redo för att först föra tillsammans med tio bruttor hemma hos systrarna Johansson, bussen vidare till en av årets fetaste fester. ÅH vi är alla dansdrottningar. Grevinnan och jag avslutade sedan den redan askalasa lördagen i pyjamaspartyform med en påse chippe och tjejtrams. SWEET DREAMS

RSS 2.0