ETT BREV HEM

photo/edit Josefin Hey, jag
 
just precis exakt just nu sitter jag och pysslar med bilder nere i lobbyn för att en gång för alla få in dem här på bloggen, men det verkar som att vi får vänta tills nästa år... AH, that's dramatic! 2013, jag har goda planer för dig. Efter att ha spenderat närmare fyra veckor på andra sidan jorden, ni vet stället man sjöng om på julavslutningarna i ''Tänd ett ljus'', har jag sorterat en hel del i mitt liv. Lite distans kan göra stordåd, + göra hjärtat starkare. Att se saker som bara sker på film. Den värsta sortens. Tänkte att detta brevet skulle bli långt och rimma mellan randerna, men just nu vill jag bara krypa ner hos familjen som dragit in på rummet för att titta på Solsidan.... vi kanske ska se det som en flaskpost istället, en flaska som hittat rätt. Jag vill att ni ska veta en grej, får ni någonsin möjligheten att åka till ett place ni annars aldrig hade planerat att besöka, do it. Det händer så mycket oförutsägbart runt om kring dig, som också händer i dig. Som kittlar i själen. DETTA ÄR VERKLIGHETEN. Jag är SÅ himla nöjd med 2012, det känns som att detta bara var en mjukstart av allt fint som kommer att hända 2013. Mitt internet vill tyldligen inte att jag ska göra en årsresumé i bilder så jag kan bara hälsa dig 2012, tack som FAN. Tack för allt fint, allt fult och allt som hände där emellan. Min bror blev frisk från cancer, Magaluf bjussade på två varma veckor med tio härliga favvistjejjer, jag fick tillbaka det som en gång var mitt (my treasure, honom), jag lärde känna sjukt spännande människor, jag fikade x500, hade det bara jävligt bra, och detta var året jag fyllde 18.
 
Bilderna ovan har jag tagit jag på Sara Woodcraft, vårt snickeri här i Filippinerna som föddes hösten 2012. Jag är så stolt över min familj, över päronen som aldrig slutar imponera och kämpa, och över min bror som har bott här i fyra månader för att styra skeppet åt rätt riktning. Jag älskar er, och jag älskar er där hemma, med världens största, hårdaste och blötaste puss önskar jag er en helhärlig nyårsafton!!

20/d. LILLA BILDSPELET

Filippinerna har ju det mesta tänkas kan, men en söndag hemma i stugan med frullefrukost är något som startar de bästa utav dagar. OBOY ♥ det sägs att man inte riktigt uppskattar vad man har förens man saknar det...
Sex timmar i Schweiz, spanade in choklad och lyssnade på väntmusik i form av Mayer
Syrran har fått öra för Mamma Mia, och vem blir inte lycklig av Dancing Queen??!
HONG KONG! City of lights and... ännu mera väntan. Men som sagt så satt vi ju inte i kläm precis, spenderade natten i en vacker stad, med ordentligt god öl!
Okej, om jag ska erkänna vad som är absolut jobbigast med att vara i Filippinerna är att jag, Josefin Hey, inte är menad att vara från mina älsklingar. Som världens gosigaste pappa, mina störda och sköna vänner.....
Guldkornen, fluffsiga fluffan och gosiga gossen. Älskade bästaste fantastiskaste härligaste finaste du ♥

19/d. OM NÅGOT SÅ VACKERT SOM ETT LEENDE

 
9 fina från de senaste två dagarna, jag önskar från hjärtat att jag hade haft ork att berätta om varje bild. För alla har en liten söt historia. Istället sitter jag sönderbiten av asiatiska myggor (den värsta sorten!!) och väntar på att jag ska plocka flip flopsen från lobbyn och knata till hotellrummet. I ärlighetens namn är jag lite rädd hihi. MYCKET RÄTT. Helt obemannad lobby och det släcktes precis.... så jag sökte lite kontakt hos er mina fina. detta landet är så intressant. Att få fira jul i Filippinerna är och ska bli så himla spännande, + att jag har insett vad julen handlar om. I Sverige pratas det alltid om att det handlar om att vara tillsammans och njuta av mat och ledighet. Men idag när jag, mamma och Sara var påväg hem till hotellet efter att ha varit på SM, för övrigt världens 18onde största shoppingcenter lärde vi känna en mycket fin liten gubbe, vår taxichaufför alltså. Bilen var smyckad med kors och figurer invändigt, så det var ett utgångsämne. Julen. Han var katolik, och som sagt, väldigt gullig. Det är otroligt vad man kan lära känna en fritt springande främande människa på en halvtimme, som taxichaufför har han 1 eftermiddag ledigt. Det är hans ledighet över julen. Till hans fru skulle han köpa mat, vilket vi vrålar efter i Sverige om vi inte får det på rätt tidpunkt. Att vara tillsammans, hans barn är via jobbet utspridda över Asien så tillsammans är inte så lätt som det skulle kunna tänkas vara. Men åh så mycket glädje, så stort leende denna mannen utstrålade. I min shoppingpåse från Forever21 vilade ett par dösnygga, nyinköpta guldörhängen som passade perfekt till de nya blusarna jag kommit över. Jag plockade upp dem och la dem i hans hand och sa ''Give them to your wife from you, Merry Christmas'', detdär var min julklapp! Att se hans leende nå taket gjorde mig så varm. Nu måste jag samla mod och trippa in till mamma och Sara, sweet dreams godingar ♥

14/d. SANDÄNGLAR

 
Puddingar! Vet ni vad jag pysslar med just nu? Bli inte oroliga, jag sitter inte i sjön men... jag sitter med fötterna i havet. Klockan närmar sig 12 här i Filippinerna och resortet vi bor på (Plantation Bay Resort) har lugnat sig efter kvällens alla tillställningar, middagar och skinny dips. Det är jag och stjärnorna som är vakna, det enda som hörs är havets vågor som smyger upp längst stranden. Det är så stillsamt och vackert. Stjärnorna är mycket klarare, och för övrigt så hade jag varit död fem gånger om ifall jag skulle suttit ute mitt i natten i Sverige.  det ska nog inte bli alldeles för ansträngande att fira jul här de håller åtminstone inte igen med dekorationerna som prisar varje palm och hörn, men jag måste också erkänna att ''I wish you a merry Christmas'' låter snäppet bättre på engelska. Det finns ett par personer jag saknar hos mig just nu, annars vill jag säga att mitt liv är fullbordat. Trots att vi bara har varit här i 3 hela dagar känns det som att jag har sett och hunnit med fler saker än den senaste månaden hemma i Sverige, människornas levnadsstandard är så långt ifrån utvecklingen som vi är i Sverige, det är någonting man bara kan känna och förstå när man ser det. Jag vet precis hur jävligt det är att vänta på tåget när det är försenat tio minuter, men när de klämmer in sig 20 pers på en moppe känns det som att jag kanske kan vänta de tio minutrarna rätt lungt ändå. PUST. Jag är så imponerad över detta landet, och FAN vad underbart det var att sitta på flaket och se solnedgången igår!! (bild nummer 2). Den fuktiga vinden i håret och åh, jag älskar det

13/d. WE MADE IT!

I måndags började det. Pappasen pussade av oss i Köpenhamn, smörebröden, min och pölsarnas hemstad. En 3-timmars flight senare hamnade vi i Schweiz där vi smällde sex timmars väntan på choklad, och choklad.
WE'RE SO EXCITED!
Schweiz, som sagt!
Sex timmar som var ganska enkla att smälla.
Väl framme i Hong Kong hade vi endast en timme på oss att hoppa vidare till nästa plan, okej, let me put it this way... 60 minuter på en av världens största flygplatser, och just det, tre brudar. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss så Hong Kong fick istället hålla oss varma om natten på ett hotell precis intill flygplatsen. Denna 18åringen tog en öl med mamma och overall så satt vi inte i knipa precis. Det var en spännande upplevelse, att vara flygplatsens enda blondiner!!
Just det, på flyget till Hong Kong blev jag räddad från åksjuka, jag såg den fyra gånger!!
Till alla mina hjärtan där hemma! Blev väl lite självmordsbelägen när det blev turbolens, eller så käkade jag väl hasselnötter... ni vet hur jag blir. Till pappis, prinsen (♥), Lovis, mina älskade vänner och alla jag inte känner! Ha di bra, för de har ja!

9/d. KYSS FARVÄL SVERIGE!

jeg
 
Ahhh käringar, jag har egentligen inte alls tid att sitta här och gosa med er! Imorgon flyger jag till Filippinerna och jag har inte packat en endaste håsa. Men jag är egentligen inte en packare som skriver listor och sådär, för mig tar det högst en kvart att dra ner alla favvisar i väskan + neccessär, money, pass och biljett. Allt annat löser sig på vägen. Det känns i hjärtat när radion spelar finaste julmusiken och snön faller lätt, men still, vem säger att man inte kan göra snöänglar i sanden? Ahhh osv, nu måste jag fortsätta att packa ner mitt liv i en väska. Sex veckor utan kaviar, oboy, nutella, raggsockar, Isaak (♥) och vännerna (♥). So long kära ni, och en stor blöt puss till er alla! Sköt om er ordentligt och lova mig att tomten levererar. Och ät massvis med god mat +  allt det andra. PUSS!

CLINIQUE FOUNDATION // 349 SEK

photo/edit Josefin Hey
 
Ahhhhh, nu börjar det dra ihop sig! Alla lärare har skrivit under ledighetslappen och det känns som att mitt #tgismile är utanför ansiktets area. Ikväll ska jag hänga hos prinsen av Hjärup tillsammans med hans lillasyrra och massvis med pepparkaksdeg som förhoppningsvis ska förtrollas till ett hus. Tacos på pi. Nu käringar ska jag tipsa om någonting som sköt raka vägen in i mitt hjärta redan första gången jag provade den - en produkt från Clinique som mot sitt höga pris är så värd vartenda krona. Eftersom jag går på Roaccuan kompletterar jag med smink som faktiskt piggar upp hyn. Eftersom jag sminkar mig varje dag känns det gött att ha någonting som varken täpper igen eller innehåller kemikalier, eller vad vet jag, funkar perfekt i alla fall! Den är lätt att applicera med borse + att den håller sig hela dagen. In and out burger, farväl min fredagsfisare ♥

n/7. Bara bäst

ett snöigt Lund med min prins
 
Dagarna drar iväg i samma takt som snön faller tungt, snart är det dax!! Igår hann jag och Isaak med en mysa i Lund med shopping och stros längst skyltfönsterna som pysslats upp så fint inför julen. Han provade kläder och jag berättade mest hur fruktansvärt fin han är, och jag handlade stuff inför resan. Måndag. På måndag åker jag! Men nu i studens hetta måste jag bädda sängen och plocka ihop en stilig fredagsoutfit så att jag inte missar bussisen. So long my treasures, ha en gosig fredag!

4 DAYS 2 GO // LOTTA

Drog med mig bråkmakargatans finaste Lotta ut bland tusen snöflingor. Bilderna ska jag använda till ett reklamprojekt vi pysslar med på fotoprofilen, dock har jag så himla svårt att bestämma mig för kvinnan är ju krånglig nog att alltid bli så drop daym vacker. Tack för hjälpen Lottis!
 
Landade precis i sängen efter en lång onsdag. En fin onsdag. Som alldeles strax blir ännu finare. Har skrivit dikter, träffat/plåtat Lotta, varit på mässa för framtidsstudier med klassen, fikat med en alldeles under Hannah och nu sysslar jag med sänghäng och musik. PS! 4 dagar tills jag åker till Filippinerna!!! 

TUMBLERMANI, RESFEBER & 18

tio röda och ett vår lilla grej
 
18 år på jorden, i fredags var det min tur att få klinga lagligt! Det händer så mycket just nu i min mage, kärleksfjärilar flyger tillsammans med resfebern som jag fick tidigare idag tillsammans med ledighetsansökan. På måndag drar jag till Filippinerna i 6 veckor, tacka vet jag Skype, kameror och min blogg som jag uppskattar alldeles för lite. När jag har det så bra att jag nästan spricker glömmer jag bort att blogga, då har jag fullt upp med att leva liksom. Men mina vänner och familj skriker efter bättre uppdatering så jag ser det som en order, och väl nere i Cebu lovar jag att keep it up. Hur är det med er godingar? Glöm absolut inte att öppna lucka 3 och titta på senaste avsnittet av julkalendern. Tända ett ljus och greppa en varm kopp choklad. Med kanelgrädde. Stor varm kram från mig, världen är nu en 18åring rikare! Caution
 
PS! Tumblr är även en slav rikare, för den nyfikne hittar du mig här.

RSS 2.0