MI SUPERSTAR

systra mi, på julafton i Filippinerna
 
Idag är det absolut sista dagen, på mitt livs absolut sista sportlov. På gymnasiet borde det snarare heta supelov,  cosyholiday eller bara Time Out. Dock vill jag inte påstå att jag är söndersliten efter fem veckors praktik på mina pears företag, jag är snarare himla taggad på att studentmössan ska dunka ner i brevlådan, att flygbiljetter skall bokas, att livet ska börja. Dock vill jag bara säga att dessa 18 åren har varit en grym mjukstart på vad som kommer att komma, och det är inte långt kvar. Jag har blivit stor nu, åtminstone på utsidan, och jag måste säga att vara 18 klär mig skitbra. Jag trvis. Med allt. Jag låter alltid så dramatisk när jag ska förklara vad det är för dag, men idag är det ingen vanlig dag. För det är freDAG. Och jag älskar älskar älskar fredagar. Årvoar! Eller vad man nu säger på franska. 

17f. finaste lilla vintersöndag

nu lämnar jag er att gosa med några bilder från min söndag medan jag myser med familj och vänner,

idag är det en alldeles speciell dag. Hundra hårda kramar till er! Pussis


det viktiga är hur du ser ut.

klick
 
Det handlar inte om utseendet - det viktiga är hur du ser ut. Hur du ser-ut från din kropp. Din kropp kommer att hänga med dig vart du än går och står, men när du utstrålar som mest glädje och energi är när du fokuserar dig på vad som händer utanför din kropp. Hur andra ser din kropp är sjukt obetydligt i sammanhanget. Det är du som ska vara lycklig nu. När du pratar med människor ska du lyssna på vad de säger, inte tänka på hur du ser ut när du lyssnar/pratar på/med dem. När jag var i Filippinerna insåg jag att vår del av världen har mycket att lära sig när det gäller livet och självkänsla. Där, på andra sidan jorden, handlar det om att överleva. Att älska sin familj och bry sig om sina vänner. I Sverige ska vi överleva vår extremt dåliga självkänsla som river inifrån och jobba på vårt icke-existerande ideal som vi aldrig kommer att uppnå. För det finns ju inte ens. Hårda ord, jobbiga ord, men om vi lägger allt sånt ytligt åt sidan kan vi istället sträva efter vad vi vill med vårt liv. Vi vill älska, skratta, åstakomma, se, lära, pussas, kramas, gråta, känna, dansa, kämpa, resa och allt detdär andra emellan. Det är där vi ska börja. Jag tycker att det är alldeles för lite snack om vad hälsa egentligen innebär också - vad betyder hälsosam? #healthy?
 
Jag är SÅ fed up på folk som taggar ett par spindelben, ett knäckebröd med en skiva ost eller ett glas vatten med healthy - vad säger det om en persons hälsotillstånd? Ett gapskratt, en härlig färgglad middag eller varför inte en grym fika, eller en rikigt lång och hård kram, 40 minuter på löpbandet, dendär balndningen - är fett hälsosam. Tänk vad som händer niuti dig - utsidan kommer ju alltid att hänga med vilket fall som helst. Vi borde inte vara rädda för att inte lyckas här på jorden. För det är då allting blir komplicerat - den mest framgångsrika människan tänker framåt - think with your heart. För en gångs skull. But bring that brain. Just in case. PUSSPUSSPUSS / Josefin

14/f. ALLA HJÄRTANS DAG!

igår somnade jag och lillis till Teskedsgumman, alldeles alldeles urgullig liten film, men snacka om sövande!
usch jag känner mig som en usel blogghusse som hänger mer på tumblr och instagram (där ni för övrigt finner mig under det kreativa nickname:e josefinhey!) På tumblr blandar jag det mesta mellan havet och stjärnorna, dra-mig-baklänges-snygg inspo och mat. Jag älskar mat.
lilla morsan och Lovis på semledagen, fast det blev wienerbröd istället. YEY!
jag och syrran matchar våra rum med likadana sänggavlar, randiga tapeter och mjuka sängkläder. Softi
min alla hjärtans blev fulländad när jag fick ett pysselbrev av syrran, allt i rosa och rött. Såklart.
Jag försökte puta fram en liten söt puss, olyckligtvis blev det mitt vanliga klassiska put, jag jobbar på det!
Fick nog, ah, istället blev det alla Sugproppars dag. Festligt!
Jag drog med mig dagens kärleksfulla fest in till tandläkaren där det bjöds på både puts, borr, slip, skrap, gnid och övrigt pyssel i min mun. När han var färtisch hälsade jag adjöken och drog upp ett godishjärta ut fickan och stoppade i munnen. La Dolce Vita, vet ni väl!
Efter dagens praktik stack jag och handlade allt som skulle behövas till min alla hjärtans meny som jag överraskade familjen på. Parma-inlindad kycklingfile med balsamico-sky, couscous-sallad med det-mesta-som är gott i. Rödbetor, rostade pinjenötter, körsbärstomater, getost OSV. Vet ni varför jag har hållit mig så förbannat sysselsatt hela dagen? För min prins har dragit till Åre med familjious för att åka något så konstigt som skidor. Jag ska kräva honom på alla hjärtans dag - varje dag - året ut. Hihi. Jag älskar honom av varje liten cell i min kropp. PUSS PÅ ER ALLA ♥

feb/13. breathing in snowflakes

 
tjosan i trosan vad länge sen det var vi hördes av, deym, denna hårda praktiken tar kol på mig. Not, jag antar att det snarare är jag som tar kol på praktiken genom att ha det så mysigt. Innan jag börjar tugga om min fina start på februari tänkte jag dela med mig av en länk till mina polares inspirationsportal Mohawk. Inte nog med att de postar grymma bilder, texter mm. hittar ni ett resereportage som jag kraffsade ihop efter resan + bilder! Texterna som jag har skrivit om Filippinerna här på bloggen har snarare varit formade som dagboksinlägg men på Mohawks hemsida kan ni läsa lite intimare om känslor och tankar. Februari är färskt, fyra dagar in i andra månaden har bjudit på fedefest i Lund med min prima-donna Nathalie, mexikansk dejt med min goding och resterande tid har gått till chill med sjuka till. Feber, hosta och de lilla vanliga ni vet. Idag stannar jag hemma och tar hand om mig, vilket man ibland glömmer bort. Bara en helt genomgosig taking-care-dag.
 
Påtal om bilden ovan - ser jag inte mystisk och väldans allvarlig ut? Jo men det bara blev så när jag skulle ta en närbild till före/efterbilderna av Roaccutanen, inlägg kommer! Tänkte bara slänga in en liten prutt här med text och bild innan jag kryper upp framför Babymakers. Vi höres snart mina vänner, glöm inte att skratta idag! Det känns så gött i magen. PUSS!

RSS 2.0