tack för den bästa 17-årsdagen i mitt liv!


[iPhone]

Idag är det den 30: onde november 2011 vilket betyder att Emma Josefin Hey förvandlas till 17 hela årar, nej men det är ju lilla jag! Jag har haft en helt fantastisk dag tack vare alla guldhjärtade älsklingar som spelar roller mitt 17 år långa liv. Jag vaknade 00.00 inatt av att min grevinna hade några ord på hjärtat som gjorde att jag somnade om, möjligt bättre än vad jag gjort tidigare under kvällen. I. Love. You. Klockan 06.00 ringde sedan klocklisen och jag skämde bort migsjälv med en ovanligt lång, varm och gosig dusch. Väckning av familjen skedde genom att jag dansade in, doftande som en ros, och sjöng JAG må jag leva - visan och slängde mig över dem i form utan pussar och kramar.

Dagen i ära hade jag mestadels sol på himmelen men ständigt sol i sinnet. HAHA ASSÅ. När jag och mina klassiskompisar hade anlänt på Victoriastadion (en stor idrottshall i Lund) möttes vi av hela lärarkåren samt resten av skolans snorungar. Introduktionen bestod utav spelreglerna från gympalärare Jonas samt en grattiskör som uppstod i ton med ungefär 200 röster till mig och en annan go påg i klassen. Innebandyklubbor, svett och lite blod. Musik-ettorna tog hem segern mot lärarlaget, gralle!

Massa skratt, enormt många gosiga kramar och pussar, en helt otroligt julig fika på mitt absoluta favvis-café St. Jakobs och fina presenter från mina änglar (som jag ska visa er vid tillfälle!)... senare slutade jag inne på Skult hairdresser, det var verkligen balsam får både själen och håret. Dit ska jag verkligen återvända nästa gång det är dags, duktiga och mysiga frisörer som dessutom kunde göra cappuccino. WHAT ELSE IS NEEDED LIKSOM? Nej tacka vet jag Skult.

....en färgning och uppfräshning av svallet senare när jag slutligen var färdig efter två timmar skulle jag just leta upp mamman min som även hon befann sig i Lund. För att resa hemmåt då pappa stod med maten färdig. Men när vi kom ut på parkeringen satt alla mina ögonstenar i bilen och överraskade mig. (LYCKA), jag fick välja vilken restaurang jag ville i hela Lund, och nu avslöjar jag inte mer än så hihi. Den bästa dagen, ever ever ever.

...ever


MY GOD!

[9gag.com]

HAHA asså jag kom på migsjälv sjukt multitaskande klocka halv 7 imorse, jag stod och vevade gröt på spisen samtidigt som jag checkade nyheter på 9gag. Detta blir ett ganska krystat inlägg eftersom jag är superdupertrött efter en lång (men underbar!) tisdag inkluderat matteprov och träning. Imorgon fyller jag ååååris och vi ska ha innebandy-turnering i skolan vilket kommer bli fett FETT. Kötta liksom, godnatt vänner!

pimped my LAPTOP

Godkväll alla mina nissar där ute, jag hoppas att ni har haft en helmysig måndagskväll såhär TVÅ dagar innan MIN FÖDELSEDAG. Inte för att jag räknar med att ni, mina trogna bloggisläsare har skramlat ihop en liten present till mig så hade det ju varit.... nej men. Jag säger bara en sak - tekoppar från Indiska. Haha skämt-o-sido, det jag faktiskt har på hjärtat är att jag vill flasha med min sjukt pimpade lappis nedan som jag ska glänsa med i skolan inför alla koola katter. De lär bli fett avis. Lussebullisar, granis krösius samt två nya glöggsmaker provade reaulterar i en kanon måndagskvällsmysisfilurius. Nu ska jag linda in mig i täcket och fisa mig till söms. Matteprov imorgon. Fan


[måndagsmys]

Du är så himla, himla bra

Ja, du som läser detta är helt fantastisk. Det finns människor som uppskattar och älskar dig för ditt varma hjärta och härliga personlighet som gör just dig till så duig liksom. Glöm aldrig bort hur bra du är, och det finns ingenting som hindrar dig! Om du någonsin stöter på någon som säger åt dig att du inte kan, ska du vända dig om och svara ''ska vi slå vad? watch me BITCH!''

FOLLOW YOUR HEART, BUT BRING YOUR BRAIN

´

ÅH jag hittade precis en femtonårig flickas tumblr som jag sätter mina inspirationsklor i. Klöser och spinner. Du vet den känslan som ryser genom kroppen ända upp längst ryggraden när du har klickat rundor på massa goa bloggar och tumblrs och slutligen hittar en ny favvis som platsar i arkivet. ÅH I'm falling för hennes inrednings och mode - tumblrs. Medans ni klicklar in där och myser lite ska jag dricka choklad-glögg, baka lussebullar och klä granen som katten släpat in. Eller ja, mamma. Same same but different liksom, ha en fin kväll solstrålar!

SKULT?

ÅH vad jag älskar att vara hemma. Jag har varnat mina fina päron att jag kommer bli den jobbiga dottern som varken kommer att växa upp eller flytta hemifrån. Jag kommer aldrig någonsin tröttna på att pussa dem godnatt, göra frukost till dem på mornarna och jag kommer aldrig att sluta slänga handukar på golvet för att reta mamma lite. Älskar det. Åh min fina drama-queen familj, ni är mina bästa vänner.

SKULT
frisörsalong [länk] var ordet, nu är det dags att låta frissan trixa med sax och färgburkar igen. Men jag tänkte faktiskt fråga er mina goa' läsare, har ni någon bra frisörsalong i en radie utsträckt från Malmö - Höör som ni skulle rekomendera? Det skulle varit superroligt om ni hörde av er och berätta vem ni låter sätta klorna i ert svall, annars tänkte jag boka en tid på Skult i Lund. Jag har nämligen en framtidsplan för mitt hår som sträcker sig så långt som till nästa sommar, långt fint och naturligt blont. Då jag och pinglorna ska till MAGALUF i två laddade veckor!!

san fransisco//fredagsmys = pappa bartender 

denske smörebrö, jag menar det ligger i blodet!//gran canyon

mamma//san fransisco, världens krokigaste gata

[några av mina finisar fr instagram]

BLIR ALDRIG FEL - MED KANEL

Hej mina godingar, jag hoppas ni alla har det varmt och gott i era små knyten där ni ligger och söker skydd för stormen som stryker över Skåne ikväll. Själv vaknade jag precis i ett ryck efter en misslyckad powernap som resulterade i fyra timmar djup dvala istället. Huset är tomt och mörkt bortsett från i mamma och pappas gosiga sovrum där jag och Lovis har kurrat ihop oss i skydd mot alla rövare, spöken och massmördare som gömmer sig i huset. Det är märkligt att de alltid kommer hit när jag är ensam hemma. Och när det är mörkt och kallt. Brrr...


Fiffis morgonmums:
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 fingermått salt
½ banan
1 nypa tranbär/blåbär eller russin
Nötter & fröer efter behag, love it!
Flytande honung + mjölk
Toppa med malen kanel!

Vet ni vad jag kokade ihop för spännande frukost imorse? Jag gjorde choklad, banan, kanel och honungs - havregrynsgröt hihi. Jag har gille på gröt. Jag har lärt mig att äta det varje morgon eftersom äter jag bara några rostmackor med skinka lägger de sig som en klump i magen + att jag blir hungrig igen i ett naffs. Men de flesta tycker att havregryngröt är klistrigt, smaklöst och tråkigt - men det behöver det absolut inte vara! Genom att tillsätta andra goda smaker kan även havre bli riktigt mumsigt.

[bildkälla]


1 Advent 2011


[iphone]

Hej mina underbaringar! Idag är det inget mindre än söndagen den förste advent vilket betyder att det är cirkus fyra veckor till julafton och tre små kvicka dagar till min sjuttonårsdag. Det är en lugn, regnig och skön söndag idag. Granen ska sedan göra entré och smyckas när lussebullarna har gräddats klart. Annars har jag inga större planer för dagen mer än att slappa i badet en stund och sova tidigt eftersom jag knappt fick en blund inatt pga det blåsiga vädret som jag för övrigt älskar. Puss!

WE'LL NEVER FADE AWAY

Godkväll mina godingar/lördag/jag äter rocky road med mina favvisar/och magen pirrar/lycklig/spänd/jag längtar efter dig


JAG ÄLSKAR


att sitta nyvaken vid frukostbordet omringad av morgonradio, det soliga ljusets solkatter på väggarna och en gosig morgonrock.
..att vakna med en smal solstråle som lyckats slinka in genom gardinen. Den tyder inte bara på att det är soligt ute, det betyder även att jag har sovit bort mörkret och att det är helg.
Utlänk shopping. ÅH

..När mamma har städat rummet prydligt och hittat den försvunna tröjan jag svurit för och letat efter.
Musik skall byggas utan glädje av glädje bygger man musik. MR.A-Z! såklart! Lite annat höstmys hittar ni här, här och här.

Vänners ljuvliga bloggar. Fina Hannah.

..stunderna jag ser migsjälv i spegeln och tänker himmel och jord vad jag är lycklig, vacker och lyckligt lottad. Lördagarna jag strosar rundor i min favviströja, hela dagen.

Forever 21. Jus' sayin'

Julbak hur som haver, mjöl på golv och kinder

Apartment dreams. & min favvistumblr
Att vänta på någonting gott. Pappas middag som står och puttrar på spisen en lördagskväll, ett paket som färdas med posten, en födelsedag, en planerad resa, en högtid eller underbarast av allt - att längta efter en person som står mig varmt om hjärtat

I denna farten skulle jag kunna fortsätta i all evighet, det är inte svårt att finna saker som är guld värda i våra liv. Istället för att så mainstream hissa/dissa eller gilla/grilla (VILKET jag tycker är väldigt roligt att läsa) ska jag bara hylla, älskar och prisa.

Imorse satt jag som vanligt på tåget tillsammans med min som vanligt härliga holländska tågkompis Britt i vanlig ordning. Omringad av samma vanliga personer. De säkert hundra år gamla lila sammetssätena blir plötsligt skönast i världen för oss trötta själar som precis ''vaknat'' efter en lång gosig nattsömn och ska beg oss ut på fredagsäventyr. Jag berättade för Britt att en nära vän till min pappa fått diagnosen obotlig cancer vilket är ett ämne som vi har pratat djupt om många gånger eftersom hon sitter lite i samma båt med en släktning som haft/har sjukdomen. Hur stor är världen. Hur långt är livet. Det är det ingen som vet, men livet handlar om kärlek till allt. PUSS

SÅNT SOM JAG VILL DANSA RUNDOR I


[modekungen.se]

FREDAGSMYS! Nu mina godingar, nu vet ni precis vad det är tid för här på Peters journalistik lektion. Skrivuppgifter, referat, artiklar och krönikor smyckar våra datorskärmar nu innan lunch. Hoppas att vi får något smarrigt till mat idag. Innan jag dyker ner i en artikel om Sverigedemokraterna ville jag bara samla ihop lite finfina saker från modekungen, den gråa enkla klänningen till vänster är perfekt till myskvällar!

Vem sätter gränser för kreativitet?

[min bild]

Just det, kreativiteten är oändlig om du har inspiration eller roliga idéer. När jag satt vid datorn i köket igår för att samtidigt mata migsjälv med en gosig äggmacka slängde mamman min ihop denna kreation ovan. Vi tittade på varandra, sedan på rivjärnet, sedan åter på varandra och utbrast i ett gapskratt. Det roliga är att det var någon som hade gjort såhär på Stockholms mässan i våras, själv tycker jag att det är en grym grej att ha i bokhyllan nu i jultetid som dessutom ger en perfekt mysbelysning! Hihi

Isiga, gosiga, spontana och spännande november


[fiffiluring bakom linsen]

Godkväll mina fluffsiga små lussekatter, hur har ni det där ute i era små stugor? Här hos mig i mitt lila kryp in doftar det nytänd brasa och kamomill. Skämt-o-sido, jag måste tvinga in migsjälv i duschen innan jag kvävs av mina egna kroppsångor efter att ha besegrat två grymma timmar på gymmet med Rise Against i öronen. Haha okej vad brutalt, men jag ska bara säga er en sak - en sak som jag inspireras över är små gosiga liv som exempelvis min lillasyrra, de är så himla ärlig. Och gosiga när de sover ÅH!

Idag gjorde jag och Hannah lite mysigare än vad det redan är med en kamera och en varm vänskap. Myspys!

17 november 2011 - Torsdagslycka

[webcam]

Det var ett rent glädjerus när jag öppnade mailen för en stund sedan precis innan jag och min älskade skulle bege oss till bussen. I inkorgen hade det trillat ner ett meddelande från min journalistlärare Peter som berättade att vi inte har några lektioner alls idag + att vi får sluta innan lunch imorgon! Det firar jag med min nya favvo-ben&jerry Strawberry Cheesecake! Det finns även ne risk att jag kommer förvandla mitt hem till en illaluktande ungkarlslya nu när päronen rest till New York en vecka. Bara för att jag kan liksom, jag gillar inte ens att ha det ostädat haha. Nu ska jag duscha riktigt varmt och sedan gosa ner mig i soffan ordentligt med en go kärlekskomedi. AH livet

RÖDA DRÖMMAR

[Jofama by Kenza vårkollektion 2012]
[Klingan glänser i en skapelse av Acne autumn collection 2010]
[Zaras - min godbit Jenny är dösnygg i sitt exemplar]
[Nicole Richie i en perfekt skinnjacka - Simone by Katie Nehra, autumn 2010 collection]
[Balmain spring collection 2011, lovely]

Hejsan hoppsan i lingonskogen, jag sitter just nu på medielektionen och vår lärare pratar inte bara som vanligt bullshit, han pratar faktiskt OM bullshit. Vad som då inte är skit är detta soliga höstvädret, mitt favvo-linne jag har kombinerat med svarta mönstrade jeans och röda skinnjackor. Jag ska se tilla tt göra plats i garderoben för en Jafama när den släpps i vår! Puss

Vinterdrömmar



[bilder från geromar]

Godkväll godingar!
Idag har det varit en underbar tisdag i skolan, det är så skönt att sluta klockan 2 på två dagar i veckan. Efter att jag givit mina muskler vad de tål på gymmet stakade jag mig upp till mina föräldrars underbara affär för att se vad mamma pysslade med för kul i utställningen. Det är så härligt att se henne när hon jobbar eftersom hela hon lyser när hon springer runt och får vara kreativ. En vacker dag ska hon få inreda min ljusa takvåning med gigantiska fönstren, det ända jag måste ha är en bred himmelsäng, kristallkronor och gosiga plädar i varje vrå. Just i denna stund sitter jag och lyssnar på en skön låt samtidigt som jag ligger i sängen och bläddrar i en uråldrig inredningstidning från hela ett år sedan. Plugg och dusch kallar, sweet dreams ♥

Alla vill till himmelen



Men få vill ju dö! Jag är inte den ända bloggaren som totalt föll för underbara, genomcharmiga Timbuktu igår på Så Mycket Bättre! Jag älskar älskar älskar det programmet och det var speciellt roligt igår eftersom artister som Thomas Ledin och E-type skulle tolka låtar som Gott Folk och Det Löser Sig. Hela idén med Så Mycket Bättre är genialisk, personlig och mysig - som t.ex. igår när Laleh sjöng Alla Vill Till Himmelen med en nya fräsch version. + att Timbuktu äger. Price the Lord. Godnattis ♥

Min lördag genom linsen





Instagram-feberm som sveper över Sverige har inte givit upp än, själv är jag helt frälst och pimpar var och varannan bild som jag plåtar. På min iPhone har jag även köpt några andra redigeringsappar som verkade häftiga på beskrivningen, men alla visade sig vara grymt komplicerade och DYLIKT.... AH älskar det ordet. Instagram är precis i min svårighetsgrad haha! Andra favvis-appar är bland annat IKEA kondis som är helt gjuten, tändaren och Flight Control, nu ska jag slänga ihop något smarrigt till frulle. Ha en mysig söndag allihop ♥

Jag/min gustavianska skönhet/önskelista in process/masterchef

KLASSISKT

Nu när vi var i L.A. för några veckor sedan passade jag på att utnyttja tax-free shoppen och inhandlade en riktig goding från Calvin Klein. Min mamma använde alltid denna Eternity när vi var små, så doften är så nostalgisk och trygg. Den är varken för söt eller stark, den är klassisk helt enkelt. Den är ''god'' som mamma säger så fint! ÅH vad jag tycker om den



[bilder av mig]

12/11 2011 - Lediga lyriska lördag

Godmorgon alla lördagsmysare, ja antar att hälften av er lyckliga jäklar ligge inlindade i ett varmt täcke och drömmer goa dörmmar by now. Själv vaknade jag av en liten, liten springa solsken som lyckades lägga sig tvärs över mitt ansikte. Med tanke på att det är ungefär det tredje bästa sättet att bli väckt på så är det ändå helt fantastiskt. Cirkus som att vakna när det är helt snötäckt ute och himmeln är blå. Åh. Idag ska jag verkligen inte göra ett skvatt om vi bortser från att jag ska träna och plugga litteratur inför svenskaprovet nästa vecka (...), men nu kan jag åtminstone stryka svenskarecensionen som jag stred för igår! Gott snack

[Santa Monica, bilder av mig]

Svart, vitt och allt däremellan

Godkväll mina underbaringar, jag hoppas att ni njuter ordentligt mycket ikväll av ert fredagsmys. Själv har jag gosat ner mig med svenskprojektet som ska vara inlämnat 23.59, egentligen har jag god lust att krypa ner i värmen och klicka igång listan för att sedan falla i koma i två dagar. Jag räknade ut att under denna veckan har jag fått sammanlagt 20 timmars sömn vilket är fislite med tanke på att jag har varit vaken 100 timmar. Denna veckan har alltså varat i cirkus 120 timmar. Matte. NEJ nu måste jag hålla mig till ett språk för att lyckas skriva klart recensionen, och vet ni vad puddingar? håller ni inte med mig att det hade varit lättare att skriva om jag faktiskt, hade läst bokjäkeln? Haha, men det hade ju inte varit en utmaning



livets kontraster
//study mode vs sisterhood

Sitting on the sea & soaking up the sun



Idag är det tjofridens liljor med klarblå och isig hösthimmel som lovar stjärnor ikväll. Jag ska räkna dem ikväll. Allihop. Efter skolan ska jag mysa lite längst lunda-gator i armkrok med en ängel och Waynes ska få bjuda mig på något riktigt smarrigt i livets ära. Men det kommer stunder på dagen, på natten och allt där emellan när det blir så himla tungt. Tomt. Tonvis med tankar. Fina tankar, jobbiga tankar. Vi ställer frågor till varandra som endast stjärnorna har svar på, och det finns ingen människa som vet vad som framtiden väntar oss. Men hur spännande hade det egentligen varit? Det ända vi vet är här och nu. Det finns inga regler, rätt eller fel men oj vad livet är underbart. Du är min själsfrende, jag bara vet

Dagdrömmare. //ph by me

Alla krossade hjärtans dag

Godmorgon mörka och utomordentligt peppiga torsdag. Fast nä. Jag sov så himla dåligt inatt med träningsvärk i ögonen efter att ha gråtit mig till sömns igårkväll. Jag hoppade direkt in i duschen och skruvade på värmen tills jag nästan somnade stående av njutning och 40 minuter senare sitter jag i morgonrock med gröten och lappisen framför mig. När jag klickat in blogg.se för att skriva ett sorgligt inlägg slog rukbriken ''Alla krossade hjärtans dag'' mig mitt i pannan på mig. Jag skrattade till och bestämde mig att till lördagens ära ska jag dra ihop mina älsklingar (+ myyycket Ben & Jerry's och blödiga filmer). SÅ glöm inte att det är alla krossade hjärtans dag på lördag den 12 november. Usch fy vad hemskt egentligen... men ni får ha en underbar dag iaf mina godingar ♥
 
//prt sc

livet har inga regler

Och det har inte kärleken heller //förkrossad tjej

MANJANA MANJANA

[lillasyster]

Jag vill lyssna på Timbuktus underbaringar hela natten liggandes på golvet i mitt varma och gosiga crib. Meeeen det kan jag drömma om - nu ska jag kriga för att lämna in engelskan innan tolvslaget. Puss puss kvalitétstid vi synes snart när livet tillåter

...Men gud vad underbara människor det finns. Hårda kramar är den bästa medicinen

WOODEN LEATHER SUCCEEDS IN KILLERCOMBO

//kollage av mig

Godkväll mina sköna hönor,
Timmara dansar iväg så himla snabbt såhär på kvällen med datorn i famnen, inlindad i ett gosigt duntäcke och mitt nästintill ätabara doftljus står och gör sin grej. Nybakad äppelpaj. Idag har jag spenderat dagen väl med göra det mest värdefulla en solig lovdag - inte ett smeck. Nada komprada. Niet. Non, nothing, namal. När familjen ankom från alla olika håll hade jag slängt ihop en kinesisk och enligt migsjälv urläcker gryta med nudlisar och broccoli. Pumps i olika material to die for, nästa sommar ska jag dansa rundor i Magaluf med trä på fötterna och mina personliga favoriter är de till höger ovan/modekungen.se. Snälla pappa jag BEHÖVER dem

Skinn jordfärger läxor vagabond och vintergos


Vänster/ovan - en goding från San Fransisco i sista exemplar som jag knep direkt!



Min andra pojkvän investerad från Artwood, kommer förmodligen att följa mig till graven
[photos by me]

Jag älskar grovt kabelstickat, att blanda guld och silver, svart och brunt, udda och roliga detaljer, choklad i all form och smak, nypressat kaffe och att vara omringad av starinljus. Vad älskar ni?

Novemberfint från chicy





chicy.se

Solen skiner utanför, luften doftar bränt och färgerna går hand i hand med lukten. Klockan är strax efter 15 denna gosiga tisdagseftermiddag i november och solen är redan påväg bortåt igen. Mitt hjärta lämnade sängen innan jag hann vakna upp ordentligt imorse vilket var synd eftersom jag hade tänkt överraska henne med frukost på sängen. Vi skyller på att det är tanken som räknas och att jag sov otroligt gott med en ängel bredvid mig för att kunna vakna upp ur min dvala. Just nu sitter jag nyduschad i pyjamasen och längtar efter familjen som lämnat mig i sticket här hemma... tycker ni att de förtjänar en överraskiningsmiddag ikväll? kocken Fiffi kanske slänger ihop något fiffigt :D

Den förste november 2011!

//jag och grevinnan

Min fina tjej, åh vad du är söt när du sover! Klockan är strax innan 2 såhär på Halloween-natten och Lovisa Giertz sviker mig under första filmen på vårt skräckfilmsmarathon klasskiskt. Standard ''jag tar med en massa massa filmer så ser vi filmer natten lång!'', och det är ju tanken som räknas inte sant? Men jag förlåter dig eftersom du är så sju helsikes underbar som alltid. Min halloween spenderade jag tillsammans med grevinnan och familjen till god mat, varm after eight kladdkaka med glass och en runda på kyrkogården eftersom där är så himla vackert när alla ljus är tända. Jag ligger så himla bra här under täcket, så jag ska inte röra mig ur fläcken men jag ska faktiskt sätta på the Grudge 2 dagen till ära.... Sweet dreams ♥

RSS 2.0