Saffranspannkaka á la Morberg



[mina bilder]

[I helgen arrangerade Flyinge (Flyinge är en hästsportsförening i Skåne) en julfestival som erbjöd två vackra hästshower, en klassisk julmarknad och mycket mycket mer. Mina föräldrar är huvudsponsorer och nu under helgen arbetade jag i vår monter i vip-avdelningen som vi riggade upp i sammarbete med Per Morberg eftersom vi  tillverkar han designade köksdisk samt att han har handlat mycket möbler av Geromar till sitt slott. Han höll alltså till i vår monter med hans designer Peter (de ställde nämligen också ut sin klädkollektion Sundown Covey) som även han var en genomskön person! Det har varit en grymt givande och inspirerade helg, och inte tala om mysig då vi åt julbord i lördags hela familjen tillsammans med teamet. Och självklart var det exremt spännande att träffa Morris! hihi]

Peppisar och lussekattisar är origional tasties på vårt gottebord nu under juletid. För att ge våra smaklökar spänning har vi i familjen bestämt oss för att prova nya varianter, och pappa var först ut med sin saffranspannkaka, recept av Per Morberg från boken Den Stora Matresan! Saftig och mumsig till kvällsglöggen framför brasan

♥ ____________________ Recept på saffranspannkaka ____________________ ♥

Ingredienser
2 dl grötris
4 dl vatten
0.5 tsk salt
1 l mjölk
2 st ägg
1 dl hackad mandel
1 dl strösocker
1 pkt saffran

Gör så här
1, Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter
2. Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något.
3. Blanda i ägg, saffran, socker och madel.
4. Blanda runt och häll upp i cirka 20 cm stor ugnfast form.
5. Grädda i 200 gr i 20-30 minuter.
6. Servera med vispad grädde och salmbärsylt.


Lycka till mina fina!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0